Camille

“Camille (°1986) wonend te Leuven
is gepassioneerd in het vervaardigen
van handgemaakte lederwaren.”


In 2013 startte ze in het volwassenenonderwijs met de opleiding ‘mode en creaties’. Ze leerde er om eigen kledingstukken te ontwerpen. Het gebruikte materiaal hiervoor was meestal katoen, maar Camille wou meer ambachtelijk en ruwer werken.

Ze begon daarom in 2015 met de beroepsopleiding ‘handtassen en accessoires’. In deze opleiding van lederbewerking werden er aanvankelijk verplichte oefeningen opgelegd. Maar haar leraar, Filip Cappoen, gaf haar algauw de vrijheid om de aangeleerde technieken in eigen geïnspireerde werkstukken toe te passen. Sindsdien maakt ze stijlvolle handgemaakte lederen gebruiksvoorwerpen zoals portefeuilles, handtassen, riemen en toiletzakken. In juni 2019 behaalde ze dan ook met trots haar certificaat Marokijnbewerker.

Er ontstonden ook al fijne samenwerkingsprojecten. Zo maakte ze samen met andere ontwerpers leuke pronkstukjes voor binnenshuis en maakte ze twee jonge ondernemers gelukkig met haar restjes leer. Zij gebruiken het leer om er juwelen uit te vervaardigen. Er gaat dus niets van het leer verloren.

In 2016 zette Camille haar eerste stappen als ‘schoenmaker-ontwerper’. In dat jaar maakte ze al verschillende schoeisels, waaronder babyschoentjes.

Op deze website vindt u oud en nieuw werk van haar.
Houd die zeker in het oog!